4 Temmuz 2010 Pazar

Gebze Toplu Taşıma..

Doğrusunu söylemek gerek ben ne Gebze' liyim, ne Gebze'de doğdum ne de yıllardır Gebze'de oturuyorum...Açıkçası yabancı bir gözle bakıyorum Gebze'ye.
Buranın otobüsü İstanbul'unkinin yarısı kadar...Bana hepsi minibüs gibi geliyor bu yüzden.. Gelelim sıkıntıları sıralamaya...Duraklar çok az. Bundan dolayı yoldan alıp indiriyor şoför amcalarım.Neden durak yok?Bir çubuk dikilebilir bence en azından yolcu ile minibüsler arasında bir nizam olurdu.Yol kenarında bekleyen herkese sormak zorunda kalıyorlar.
Durak yakınlarında ise ayrı bir sorun var... Şoför amcalarım durağa yaklaşırken yavaş yavaş ilerliyorlarmış ki durakta yolcu biriksin.Minibüs arkasında kuyruk oluşturan otomobiller pek dertli. Önü boş aheste ilerleyen bir minibüs görürsek şaşırmayalım..
Minibüslerin en güzel özelliğinden biri Kentkart. Kartın kullanımının yaygınlaşması için yapılan nakit ile indirimli arasındaki cüz'i fiyat farkı az da olsa bence çok mantıklı.İyice yaygınlaştırmak için.Cep dostu..
***
Çağdaşkent'ten Perşembe günleri pazar için geçen İstanbul otobüsünden bozma Çayırova Belediyesi servis araçları.Çok iyi bir sistem.Hem ücretsiz hem de sıcak havada güneşin altında kavrulmayı engelliyor .Ancak... Otobüs yolcu almak için durduğunda bir anda hurra içeri bir kalabalık en kötü yanı.Ha güneşin altında yürümüşsün ha kalabalıkta solunum yetersizliği çekmişsin...
Biz de pazara gitmek için bu otobüsü kullandık gidişte pek problem yoktu.Yine de boş otobüste yer kapmak için çırpınan birçok kadın ve çocuk ite kaka içeriye girdi..Pazara yol aldık..
Vardığımızda inmek ayrı bir dert.Daha inmeden otobüse binmeye çalışan insan topluluğu...
Dönüş vakti geldiğinde durakta beklemeye koyulduk.Otobüs geldiğinde yine aynı tantana inen çıkan...Bu sefer tıkabasa doldu...On metre ilerlemiştik ki arka tarafın dörtte biri boşaldı...O kadarcık bile mesafeyi yürümemek için hem kendileri sıkıntıya giriyor hem de otobüstekileri sıkıntıya sokuyorlar.Bir nebze rahatlamıştık .. Otobüste küçük çocuklar...Tek başlarına gezmek için binmişler.Pazar servisini kötü emellerine alet eden minikler:)
Demem o ki pek güzel böyle bir servisin olması ama (Babamla vardığımız bir fikir)ya takviye gerek ya da Çağdaşkent'e bir pazar gerek.. Camii'nin de gerek olduğu gibi...

Fatmanur Ahmetbeyoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

http://www.avrillavigne.com/